• Menu
  • Home
  • Zoek

Betonkwaliteit, hoe krijg je dat?

Beton is in meerdere kwaliteiten beschikbaar. De betoncentrale levert betonspecie in een bepaalde samenstelling voor een specifieke toepassing. De aannemer verwerkt de betonspecie tot het eindproduct. Weten beide partijen van elkaar wat er precies nodig is? De Kwaliteitsdienst beton geeft daarin advies.  

Kwaliteitsdienst_beton_home_01_KLBetontechnoloog Jurjen Talsma van de Kwaliteitsdienst is meer dan alleen een vraagbaak.

 

Mogelijkheden van de kwaliteitsdienst voor beton

In 1971 is de stichting Kwaliteitsdienst Beton opgericht met als doel om de opkomende betonindustrie met haar personeel op te leiden en te begeleiden. Een kleine 45 jaar later is de Kwaliteitsdienst Beton nog steeds betrokken bij het opleiden van (uitvoer) technisch personeel in de betonindustrie. Daarnaast wordt geadviseerd aan opdrachtgevers, architecten, constructeurs en (helaas ook noodzakelijk) als deskundige aan juristen en rechtbanken. De Kwaliteitsdienst Beton wordt nu draaiende gehouden door betontechnoloog Jurjen Talsma en onder zijn leiding heeft de Kwaliteitsdienst Beton een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt. Dit heeft geleid tot het huidige dienstenpakket:

Advies en kwaliteitscontrole lees meer
Opleiding lees meer
Betontechnologisch onderzoek lees meer  
Voorlichting lees meer

 

Veel aannemers laten betonspecie ongemoeid nadat het is gestort. Ze willen de bouwstof laten uitdrogen, terwijl juist dat moet worden voorkomen. Door goede nabehandeling van de poriën met bijvoorbeeld curing compound of plastic folie krijgt het vocht in beton de gelegenheid samen met het cement uit te harden. Deze werkwijze moet een automatisme worden."

Jurjen Talsma - Betontechnoloog Kwaliteitsdienst Beton

 

Méér dan alleen vraagbaak

De vroegere stichting had als voornaamste doelstelling een centrale technische vraagbaak te vormen voor zowel aangesloten leden als bouwpartners. Een vraagbaak voor de man in het veld, die daar op een duidelijke manier vragen over beton en uitvoeringstechnieken beantwoord kon krijgen. De huidige doelstellingen laten de oorspronkelijke uiteraard niet los maar zijn duidelijk breder geformuleerd. Wilt u weten wat de Kwaliteitsdienst Beton voor u kan betekenen? Download de brochure.

Brochure Kwaliteitsdienst Beton