• Menu
  • Home
  • Zoek

Organisatie Kwaliteitsdienst Beton

De Kwaliteitsdienst Beton wordt vanuit Meppel gerund door Jurjen Talsma. Alle vragen komen bij hem terecht. Hij zal de opdrachten zelf uitvoeren of met behulp van deskundigen welke bij de Kwaliteitsdienst Beton zijn betrokken.

Schoon_beton_13Uitvoering van schoonbeton vraagt om coördinatie tussen alle betrokken partijen. Jujen Talsma kan optreden als projectcoördinator schoonbeton. Foto: Betonvereniging 

Jurjen werkt samen met Jos van Schijndel (werkzaam als projectmanager bij SKG-IKOB certificatie). Mochten Jurjen en Jos ondersteuning nodig hebben, dan wordt er gebruik gemaakt van een poule betontechnologen. 

Wie is Jurjen Talsma?

Jurjen zit al 32 jaar met zijn vingers in het beton en het valt nog steeds op dat er op de bouwplaats heel veel busjes staan van betonreparatie bedrijven. Natuurlijk breekt er wel eens een stukje beton af en dient dat correct hersteld te worden, maar dat er hele wanden gepoetst moeten worden omdat de opdrachtgever het geleverde niet accepteert is merkwaardig.

Steeds vaker ziet Jurjen in de bestekken "CUR-100 Schoonbeton" verschijnen. Eén van de meest moeilijke uitvoeringsaspecten komt dan om de hoek kijken. Lang niet iedereen is daarvan op de hoogte. Wat is wel en wat is niet uitvoerbaar? Als projectcoordinator schoonbeton kan Jurjen Talsma uitstekend acteren tussen opdrachtgever en architect en tussen aannemer en betoncentrale of betonfabriek met maar één doel: Schoonbeton, hoe krijg je dat?
 

Als ik tegen een bouwvakker zeg dat hij meer wapening nodig heeft als hij kiest voor sterker beton, krijg ik in eerste instantie een verbaasde blik. Als ik dan uitleg dat de treksterkte van het beton ook groter wordt en niet meer goed samenwerkt met het betonstaal wordt het pas begrepen.


Jurjen Talsma - Betontechnoloog Kwaliteitsdienst Beton